Wonen voor studenten wordt onbetaalbaar

 05/10/2022

Studentenhuisvester DUWO waarschuwt dat binnenkort het zelfstandig wonen voor studenten onbetaalbaar gaat worden. De crisis op de woningmarkt zorgt ervoor dat studenten te maken krijgen met extreem hoge kosten. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de extreem gestegen energiekosten.

Wonen voor studenten onbetaalbaar | Kamerverhuur Leiden

DUWO heeft maar liefst 7000 studentenonderkomens in Leiden en luidt nu de alarmbel en roept het kabinet op om studenten te gaan compenseren voor alle hoge lasten. Het Rijk heeft hier momenteel nog geen gehoor aan gegeven en daarom is de woordvoerder van DUWO blij dat Leiden wel een bijzondere bijstand heeft opgesteld voor deze studenten die in de problemen komen.

Hulp

DUWO zet zich nu in om samen met studenten te kijken hoe sommige lasten iets omlaag gebracht kunnen worden. De energierekening kan vaak op verschillende manieren al iets verder omlaag gehaald worden en daarbij helpt DUWO nu. Momenteel vinden er verschillende pilots plaats in Leiden met de vraag of het geven van adviezen ook daadwerkelijk helpt in het omlaag brengen van de lasten.

Gerelateerd nieuws

Politieke partij studenten voor Leiden eist energietoeslag voor studenten

Lees dit bericht

In Nederland is Leiden de enige plaats waar de nieuwe variant van Corona op de kaart staat.

Lees dit bericht