Verscherpt reisadvies voor Leidse studenten

 03/03/2020

Studenten en groepen die verbonden zijn aan de Universiteit Leiden, krijgen te maken met aangescherpte regels. Dat meldt de universiteit op haar website. Denk aan studiereizen, rezen voor een cursus of werkgroep, of reizen van studieverenigingen.

Studenten hebben een negatief reisadvies ontvangen voor oranje en rood gekleurde gebieden van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Nieuw beleid is dat een reis naar een gebied met geel reisadvies goedgekeurd moet worden door het Internationaal Incidententeam van de universiteit (IIT). Het IIT is door het college van bestuur opgesteld en beslist of de reis kan worden ondernomen. Hiervoor zien bepaalde richtlijnen en criteria opgesteld.

Gewijzigd reisadvies

Studenten die zich al in het buitenland bevinden, kunnen te maken krijgen met een gewijzigd reisadvies. Indien het reisadvies inderdaad verandert naar oranje of rood, dan wordt de student teruggehaald naar Nederland. “Bij terugkeer gelden de RIVM-richtlijnen: bij de geringste gezondheidsklachten bel je de huisarts of lokale GGD. Wijzigt het reisadvies naar geel, dan wordt in overleg besloten of terugreizen wenselijk is”, schrijft de universiteit.

Gerelateerd nieuws

Leiden breidt de zones met betaald parkeren stevig uit

Lees dit bericht

Marcel van Hooijdonk zoekt nieuwe werknemers in omgeving Leiden

Lees dit bericht