Universiteit Leiden zet zich in voor de Iraanse studenten

 20/12/2022

Rector magnificus Hester Bijl heeft afgelopen week het hef in eigen handen genomen en besloten om te laten zien dat Universiteit Leiden de Iraanse studenten ondersteunt in deze moeilijke tijd. Dit deed hij een dag na de ophanging van een student in Iran. Sinds de opstand in Iran zijn er al verschillende studenten met een Iraanse achtergrond vermist.

Universiteit Leiden steunt Iraanse studenten | Kamerverhuur Leiden

Meterslange lijst

Hester Bijl nam afgelopen dinsdag een meterslange lijst in ontvangst met alle namen van de zeshonderd Iraanse studenten die vermist zouden zijn sinds het begin van de Iraanse opstand. Op deze manier probeert de Universiteit zich te scharen achter alle protesten. De lijst werd uitgereikt door een kleine delegatie studenten die een Iraanse achtergrond hebben.

Vrijheid

De vrijheid zoals wij hem in Nederland kennen is momenteel heel erg ver te zoeken in Iran. Daarom is het van groot belang dat de rest van de wereld ziet hoe het er momenteel aan toe gaat in Iran. Studenten met een Iraanse achtergrond zijn daarom ook blij dat steeds meer universiteiten aandacht geven aan het onderwerp.

Gerelateerd nieuws

Zes op de tien Leidse studenten zijn tegen ontgroeningen in de stad

Lees dit bericht

Nieuwe coalitie in Leiden gaat zicht richten op betaalbaar wonen, inspraak en klimaat

Lees dit bericht