Betaalbare huisvesting

 13/04/2023

De nieuwe studentenwoningen zullen worden gebouwd met oog voor duurzaamheid. Zo zullen ze onder meer woorden voorzien van zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen om het energieverbruik te verminderen.

Universiteit Leiden kondigt nieuwe studentenwoningen aan

Planning

De bouw van de nieuwe studentenwoningen zal naar verwachting beginnen in de zomer van 2023 en zal ongeveer anderhalf jaar duren. De universiteit hoopt de nieuwe woningen in het najaar van 2024 beschikbaar te stellen voor studenten. Dankzij de aankondiging hebben studenten die al langer op zoek zijn naar een huis eindelijk hoop gekregen op een woning die duurzaam, betaalbaar en van hoge kwaliteit is.

Sociale cohesie

Daarnaast zullen de nieuwe studentenwoningen ook bijdragen aan de sociale cohesie tussen studenten en buurtbewoners. De universiteit zal namelijk samenwerken met de gemeente Leiden en woningcorporatie De Sleutels om de studenten actief te betrekken bij de wijk De Kooi. Zo zullen er bijvoorbeeld gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd om de studenten kennis te laten maken met de buurt en haar bewoners.

Gerelateerd nieuws

Studenten voor Leiden pleit voor meer aandacht voor jongeren

Lees dit bericht

Leiden ontvangt voor het eerst vluchtelingen uit Oekraïne in 3 Octoberhal

Lees dit bericht