Universiteit Leiden gaat slimme camera’s inschakelen

 17/01/2023

De slimme camera’s die eind 2021 zijn uitgeschakeld na veel ophef wil Universiteit Leiden weer gaan inschakelen. Deze bijna vierhonderd camera’s werden zonder privacy onderzoek ingezet. Ondanks vele protesten besloot de universiteit toen dat zij de camera’s niet zouden uitschakelen, wat later uiteindelijk wel moest. Nu is de Universiteit van Leiden weer van plan om deze in te schakelen.

Universiteit Leiden zet slimme camera's in | Kamerverhuur Leiden

Slimme camera’s

Na het uitvoeren van een privacy onderzoek wil Universiteit Leiden nu alsnog de camera’s weer inschakelen. Op deze manier kunnen zij namelijk veel problemen voorkomen op de universiteit. De privacy- en veiligheidsproblemen zijn opgelost en daarom ziet de universiteit geen enkele reden meer om deze camera’s niet in te schakelen.

Onduidelijk

Vooralsnog zijn er heel veel vraagtekens rond het opnieuw inschakelen van deze camera’s. Welke bedrijven kunnen namelijk bij de beelden? Hoe wordt er voorkomen dat personen gevolgd worden? Welk probleem lost de universiteit hier mee op? Universiteit Leiden heeft nog geen duidelijkheid gegeven over het inschakelen van de camera’s.

Gerelateerd nieuws

Marathon Leiden is niet meer op zoek naar lopers

Lees dit bericht

Leiden ontvangt voor het eerst vluchtelingen uit Oekraïne in 3 Octoberhal

Lees dit bericht