5 tips waardoor jij sneller een kamer vindt in Leiden

 05/07/2022

Heb jij je examens gehaald en wil jij gaan studeren in Leiden? Ben jij ook op zoek naar een kamer in Leiden? Wij zetten vijf handige tips op een rij waardoor jij gemakkelijker een kamer kan vinden in Leiden. Aan de hand van deze tips zou jij sneller een kamer moeten vinden in Leiden ondanks het woningtekort.

Tips  om sneller een kamer te vinden | Kamerverhuur Leiden

1. Vertel iedereen dat je op zoek bent

Het eerste en beste advies wat wij kunnen geven is dat je tegen iedereen die je kent moet zeggen dat jij een kamer zoekt in Leiden. Wie weet heeft er iemand in jouw netwerk wel een ruimte beschikbaar waarin jij kan wonen. Hoe meer mensen het weten, hoe groter de kans is dat jij toevallig tegen iemand aan loopt die een ruimte beschikbaar heeft.

2. Start op tijd met de zoektocht

Een hele belangrijke tweede tip om een studentenkamer te vinden is om op tijd te beginnen met zoeken. Begin niet een paar weken voor de start van jouw opleiding met het zoeken naar een kamer. Zorg dat je de drukte een klein beetje voor bent en begin misschien zelfs wel een jaar van tevoren met zoeken. Hierdoor kan jij je streepje voor op de rest behalen.

3. Zoek niet alleen op algemene websites

Ga niet alleen op Funda of andere verzamelsites kijken voor een studentenkamer. Kijk juist naar websites of social media kanalen van lokale makelaars. Deze mensen kunnen jouw waarschijnlijk het beste verder helpen in je zoektocht.

4. Probeer te reageren op tijdelijke kamers

Het is logisch dat jij het liefst een kamer hebt voor je gehele studie, helaas is dat in deze tijd niet altijd mogelijk. Probeer daarom ook op tijdelijke kamers te reageren. De kans is namelijk groot dat een half jaartje later er wel kamers vrij komen waar jij in kan. Dan is het dus fijn om in een tijdelijke kamer te verblijven.

5. Stel geen hoge eisen

Probeer niet te hoge eisen te stellen aan de kamer die je wil huren. In studentenhuizen begin je vaak met de slechtste kamer. Maar zodra je langer in dat huis zit kan je ook steeds een betere kamer krijgen. Daarom is vaak je eerste kamer niet gelijk de beste, stel daarom niet te hoge eisen.

Extra tip: 6. Marcel van Hooijdonk

Neem contact op met Marcel van Hooijdonk. Marcel bezit meerdere studentenkamers in verschillende steden en wie weet heeft hij nog een plekje vrij voor jou! 

Gerelateerd nieuws

Bussen zullen donderdag 8 juni niet rijden door Leiden

Lees dit bericht

Thuisonderwijs: een uitkomst of juist niet?

Lees dit bericht