Politieke partij Studenten voor Leiden wil meer actie over het welzijn van studenten

 26/10/2022

Vorige week is het ‘Actieplan Studentenwelzijn’ gepresenteerd waarin staat hoe het welzijn van de studenten in de stad vergroot moet worden. Er staan veel goede actiepunten in het plan en de komende weken moet blijken of dit wel genoeg is. Studenten voor Leiden (SVL) richt zich momenteel op het feit dat er meer actie ondernomen moet worden. Momenteel wordt er alleen nog geïnformeerd over het welzijn van studenten.

SVL wil meer actie omtrent studentenwelzijn| Kamerverhuur Leiden

Zorg

In het plan is er ook aandacht getrokken voor de zorg. Helaas wordt er in het plan alleen maar ingezet op het informeren over de zorg bij studenten, alleen is dit niet voldoende. Volgens SVL zouden colleges zich moeten richten op het informatieve deel. Dit deel neemt namelijk niks weg van lange wachtlijsten die er op bepaalde gebieden zijn in de zorg.

Actie

SVL is wel te spreken over het feit dat er een plan ligt waarin wordt beschreven hoe Leiden het studentenwelzijn aan wil pakken de komende tijd. Wel is er in het plan zelf nog ruimte voor verbetering. Het is tijd om daadwerkelijk actie te ondernemen en deze studentenwelzijn te vergroten in plaats van de studenten alleen maar te informeren.

Gerelateerd nieuws

Wonen voor studenten wordt onbetaalbaar

Lees dit bericht

Verscherpt reisadvies voor Leidse studenten

Lees dit bericht