De studieschulden van (oud-)studenten worden alsmaar hoger

 21/09/2022

De studieschulden van (oud-)studenten is de de afgelopen jaren flink toegenomen. Afgelopen jaar is het toegenomen tot gemiddeld 15.900 euro per persoon. Ten opzichte van het jaar daarvoor is de gemiddelde studieschuld per student gestegen met maar liefst 700 euro. Volgens het CBS hebben maar liefst 1,6 miljoen mensen een studieschuld in Nederland.

Studieschulden verhogen | Kamerverhuur Leiden

Studieschulden

Logischerwijs hebben mensen tussen de 25 en 30 jaar de hoogste studieschuld. Uiteraard komt dit omdat zij vaak net klaar zijn met studeren en willen gaan beginnen aan het aflossen van deze schulden die ze hebben opgebouwd. Gemiddeld zitten deze mensen op een studieschuld van 20.300 euro per persoon.

Daarnaast hebben bijna 300 duizend mensen een studieschuld van 30 duizend euro of hoger. En meer dan 100 duizend mensen moeten minimaal nog 50 duizend euro aflossen. Ondanks deze statistieken blijkt wel dat het grootste deel van de mensen met een studieschuld niet meer dan 10 duizend euro hoeven af te lossen. Maar liefst 8 procent van alle mensen met een studieschuld hoeft zelfs minder dan 500 euro terug te betalen.

Gerelateerd nieuws

Drie extra kerstmarkten die jij kan bezoeken in Leiden

Lees dit bericht

Kamertekort voor studenten wordt alsmaar groter

Lees dit bericht