In Leiden worden de studentenverenigingen steeds populairder

 16/09/2022

Op de aller eerste dag van de introductieweek in Leiden (EL CID) stonden er lange rijen voor de inschrijving van verschillende studentenverenigingen. Dit is een heel goed beeld van de studentenverenigingen in Leiden op dit moment. Deze verenigingen zijn namelijk in de afgelopen tien jaar verdubbeld met aantal leden.

Studentenverenigingen steeds populairder | Kamerverhuur Leiden

Een sterke groei

Leiden telt maar liefst 24 studentenverenigingen waarvan er 5 echt in het oog springen. Deze 5 studentenverenigingen hebben namelijk veel meer leden dan de andere 19. Ondanks dat er zoveel verenigingen zijn in Leiden moesten sommige studentenverenigingen een aantal aspirant-leden teleurstellen. De politieke partij Studenten voor Leiden baalt hier enorm van omdat zij vinden dat het deelnemen aan een studentenvereniging enorm bijdraagt aan de sociale ontwikkeling van eerstejaars studenten.

Beperkte uitgaansmogelijkheden

De mogelijke reden voor de ledengroei bij alle studentenverenigingen zijn de beperkte uitgaansmogelijkheden voor studenten. In Leiden is namelijk niet zo heel erg veel horeca en dan is een studentenvereniging het beste alternatief.

Gerelateerd nieuws

Leidse evenementen worden steeds vaker ingeperkt

Lees dit bericht

5 tips waardoor jij sneller een kamer vindt in Leiden

Lees dit bericht