Politieke partij studenten voor Leiden eist energietoeslag voor studenten

 13/04/2022

Studenten en jongeren tot en met 21 jaar kunnen er van uit gaan dat deze geen eenmalige energietoeslag zullen krijgen. Bij de partij studenten voor Leiden valt deze beslissing zwaar en daarom komen ze hier voor op. Waarom het kabinet voor deze beslissing heeft gekozen is ook nog niet volledig duidelijk.

Studenten willen ook energietoeslag | Kamerverhuur Leiden

De enige logische reden waarom studenten geen aansprak kunnen maken op de energietoeslag zou kunnen zijn door de studielening die veel studenten hebben. Dit is een rentevrije rekening waardoor ze al erg worden geholpen. Maar door het uitsluiten moeten de studenten nog meer aanspraak maken op deze lening waardoor ze zichzelf nog verder in de schulden werken.

De regering moet er juist voor zorgen dat iedereen zo min mogelijk schulden opbouwt. Maar juist door deze actie maken de studenten alleen maar meer schulden. De prijsstijging van de energie rekenen de verhuurders vaak door naar de huurder waardoor de studenten meer moeten gaan betalen en uiteindelijk ook lenen.

Studenten voor Leiden is het niet eens met deze regeling en zet zich daarom in om ervoor te zorgen dat de studenten die op zichzelf wonen ook deze energietoeslag vroeg of laat zullen krijgen.

Wil je niet achterblijven op het studentennieuws in Leiden? Kijk dan regelmatig op: https://kamerverhuur-leiden.nl/nieuws  en blijf up-to-date met het laatste studenten nieuws.

Gerelateerd nieuws

Houd hier rekening mee tijdens de aankoop van een huis in Leiden

Lees dit bericht

Busstation bij Leiden Centraal wordt opnieuw onderzocht

Lees dit bericht