Studenten Universiteit Leiden pleiten voor het verbreken van banden met fossiele industrie

 30/11/2022

Studenten van de Universiteit Leiden pleiten samen met studenten van de TU Delft dat de scholen alle banden verbreken met de fossiele industrie. De nieuwe actiegroep End Fossil wil ervoor zorgen dat alle onderwijsinstellingen alle banden verbreken met de fossiele industrie en kiezen voor de klimaatmissie.

Studenten UU zetten zich in | Kamerverhuur Leide

End Fossil

De groep End Fossil, die bestaat uit studenten van de TU Delft en Universiteit Leiden, vinden dat de onderwijsinstellingen verantwoordelijkheid moeten nemen in de klimaatcrisis in Nederland. Zij eisen dat alle banden met de fossiele industrie wordt verbroken. De samenwerkingen van onderwijsinstellingen met de fossiele industrie is de afgelopen tijd al minder geworden.

Shell

Al enige tijd werkt de TU Delft samen met Shell waar ieder jaar weer verschillende onderzoeken kunnen plaatsvinden dankzij een meerjarig contract. Deze samenwerking is twee jaar geleden al aan een einde gekomen omdat studenten zich niet op hun gemak voelde tijdens dit onderzoek. Na deze samenwerking koos TU Delft voor de klimaatmissie en dus duurzame energie.

Gerelateerd nieuws

5 tips waardoor jij sneller een kamer vindt in Leiden

Lees dit bericht

Leidse studenten halen €100.000+ op | Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht