Nieuwe partij speciaal voor studenten opgericht in Leiden

 15/10/2021

In leiden is er een politieke partij opgericht speciaal voor studenten. Het doel van deze partij is om nu eindelijk ook eens de stem van de Leidse studenten te laten gelden in de gemeenteraad. De politieke partij Studenten voor Leiden (SvL) is zeer optimistisch een partijprogramma aan het schrijven om op 16 maart 2022 zo vaak mogelijk gekozen te worden.

Al honderden jaren kent de stad Leiden studenten, maar deze zijn nog nooit echt betrokken geweest bij het beleid van de stad, zegt een medeoprichter van de SvL. De belangrijkste reden dat deze partij is opgericht, is dat er een woningnood heerst in de stad voor studenten. Naast een makkelijker beleid omtrent de regels van kamers verhuren, zet deze partij zich ook in voor meer vrijheid voor horecaondernemers. Meer inspraak voor jongeren op het beleid staat uiteindelijk centraal bij deze partij.

Momenteel bestaat de partij al uit zeventien kandidaten op de lijst. Ieder met een eigen thema, dat belangrijk is voor jongeren. Hier komen uiteraard dus ook andere onderwerpen dan alleen het woonklimaat aan te pas. Studenten voor Leiden is ervan overtuigd dat ze in de gemeenteraad komen na de verkiezingen in 2022. De partij zou het fantastisch vinden als ze drie zetels te pakken krijgen in de gemeente raad.

Gerelateerd nieuws

Petitie voor alarmsleutelhanger vrouwelijke studenten

Lees dit bericht

Ontmoetingsplek voor studenten in Leiden

Lees dit bericht