Straat parkeren is alleen nog mogelijk voor vergunninghouders in Leiden

 14/06/2022

Sinds vandaag kan jij als bezoeker van Leiden niet meer langs de straat parkeren in het centrum. Alleen nog maar vergunninghouders die wonen in het centrum mogen hier nog parkeren. Leiden heeft dit maatregel genomen om op deze manier veel auto’s uit het centrum te halen.

Straat parkeren niet meer mogelijk in Leiden | Kamerverhuur Leiden

Als bezoeker van Leiden moet je nu voortaan je auto in een parkeergarage zetten. Hiermee willen ze het verkeer in de binnenstad gaan minderen. Daarnaast is het voor de bewoners van de stad nu een stuk eenvoudiger om een parkeerplek te vinden. De bewoners van de stad hebben allemaal een vergunning gekregen zodat zij hun auto nog netjes voor de deur kunnen zetten.

Kort parkeren

Ruim 1.000 kort parkeerplaatsen zijn ook omgezet naar parkeerplekken voor vergunninghouders. Wel blijven er een aantal kort parkeerplekken bestaan in de rand van het centrum. Op deze parkeerplekken mag je maximaal twee uur parkeren. De reden dat deze plekken blijven bestaan is omdat deze dicht bij winkels liggen en omdat daar geen parkeergarages in de buurt zijn.

Let daarom vanaf nu goed op waar jij je auto parkeert in Leiden. Het kan zo zijn dat jouw auto nu op een plek staat waar die niet mag staan. Dit kan hoge boetes opleveren, terwijl je ook een dagkaartje kan kopen voor 25.00 euro om te kunnen parkeren.

Gerelateerd nieuws

Niks te doen? Leidse Winter Wonder Weken

Lees dit bericht

Leidse studenten halen €100.000+ op | Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht