Steeds meer studenten in Leiden maken gebruik van een hospita

 23/11/2022

In de jaren zestig en zeventig was het vrij normaal om bij iemand te wonen die een kamer vrij had. Na deze jaren werd het voor studenten steeds gemakkelijker om een eigen woonruimte te vinden en werd dit concept vrijwel verleden tijd. De krapte op de woningmarkt zorgt ervoor dat het concept van een hospita weer bezig is aan een terugkeer.

Hospita is bezig met comeback bij studenten | Kamerverhuur Leiden

Met behulp van online bemiddelingsbureaus weten de studenten en de mensen met vrije een kamer elkaar steeds makkelijker te vinden. In Leiden wonen naar schatting momenteel al 60 studenten op een kamer via het bemiddelingsbureau Hospi Housing. Daarnaast hebben zich bij dit bureau ook al bijna 600 studenten zich aangemeld voor een vrije kamer.

Te kort

De landelijke Studentenvakbond LVSB telt momenteel een tekort aan 27.000 kamer in Nederland dat nog op kan lopen tot 60.000 binnen een aantal jaar. Desondanks zijn ze blij met dit alternatief waarin studenten bij andere mensen simpel een kamer kunnen huren. Juist voor internationale studenten is dit een goede manier om het land beter te leren kennen.

Gerelateerd nieuws

De EL CID-week gaat weer van start in Leiden

Lees dit bericht

Leiden verlengt zijn 'coronaterrassen' tot 4 oktober

Lees dit bericht