Stagiairs krijgen beter betaald: Marcel van Hooijdonk is daar ‘blij mee’

 18/11/2020

Je kent het wel: je zoekt een stageplaats maar de vergoeding laat te wensen over. Het betalen van de vaste lasten, zoals woonruimte, en andere dingen die je ook daarnaast nog moet bekostigen. Zonder stagevergoeding is het voor de uitwonende student eigenlijk niet te doen. Marcel van Hooijdonk: “De particuliere huursector is niet goedkoop. Daarom ben ik blij dat studenten nu gemiddeld meer gaan verdienen als stagiair. Ze werken tenslotte fulltime mee in het bedrijf.”

Beter betaalde stagiairs: Marcel van Hooijdonk is daar blij mee

Het platform Business Insiders heeft uitgezocht hoeveel een stagiair nu gemiddeld verdiend, en wat de beste betaalde stagebedrijven van Nederland zijn. De stijging ten opzichte van 2019 bedraagt gemiddeld €28: van €477 naar €505 per maand.

Hoogste vergoedingen

De hoogste stagevergoedingen worden betaald in de advocatuur: gemiddeld gaat het om 665 euro per uur. Studenten Rechten op HBO en Universitair niveau lijken dus goed te zitten. Ook in de vastgoed- en verzekeringswereld heb je niets te klagen: stagiairs verdienen daar gemiddeld 630 en 620 euro per maand.

Marcel van Hooijdonk: ‘goed nieuws’

De stijging is goed nieuws voor studenten, vindt Marcel van Hooijdonk. “Door de inflatie en stijging van levensmiddelen, is het fijn om te zien dat studenten er ook op vooruit kunnen gaan. Dat draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en minder stress. Als studenten wat meer te besteden hebben, kunnen ze vaker leuke dingen doen en genieten van een fijne woonruimte.”

Gerelateerd nieuws

Busstation bij Leiden Centraal wordt opnieuw onderzocht

Lees dit bericht

Nieuwe partij speciaal voor studenten opgericht in Leiden

Lees dit bericht