De sloop van de lelijkste flat in Leiden is een maand uitgesteld

 31/08/2022

De jaren 60-flat aan het Stationsplein in Leiden zal pas half november gesloopt gaan worden, een maand later dan gepland. Oorspronkelijk zouden deze werkzaamheden namelijk in Oktober beginnen, maar dat plan is van de baan. Op de plek van de oude flat zal een nieuwe woontoren worden geplaatst met verschillende appartementen, winkels en een megabioscoop.

Sloop 'lelijke' flat Leiden | Kamerverhuur Leiden

Omwonenden

Omwonenden worden op de hoogte gebracht van de stand van zaken door een bewonersbijeenkomst op 13 september. Hier zal dieper worden ingegaan op de bepaalde werkzaamheden en de uiteindelijke planning die gevolgd moet gaan worden. Ook de gemeente zal aanwezig zijn op deze bijeenkomst om eventuele vragen te beantwoorden over de ontwikkeling van het Stationsgebied in Leiden.

De sloop

De sloop kan pas beginnen zodra al het asbest is verwijderd uit de bestaande bebouwing. Daarnaast moet de bouwplaats zo worden ingericht dat de sloop heel eenvoudig en soepel kan verlopen. De sloopwerkzaamheden zullen staan gepland tot februari 2023. Hierna wordt direct gestart met de bouw van de nieuwe woontoren.

Gerelateerd nieuws

Marcel van Hooijdonk komt met nieuwe kamerverhuur Amsterdam website

Lees dit bericht

Wonen voor studenten wordt onbetaalbaar

Lees dit bericht