Wintereditie van Orientation week in Leiden van start gegaan

 09/02/2023

Afgelopen dinsdag is de Orientation week in Leiden van start gegaan. Dit is een week vol met verschillende activiteiten voor alle internationale studenten. Ongeveer vierhonderd studenten die net aan hun studie zijn begonnen, nemen ook deel aan deze internationale introductieweek van de universiteit.

Orientation week Leiden van start gegaan | Kamerverhuur Leiden

Start in september

Niet iedere student start met zijn of haar opleiding in september, het is tegenwoordig namelijk ook mogelijk om een semester later aan te schuiven. Door het starten in februari moeten zij alleen wel de grootste introductieweek in Leiden van het jaar missen. De El Cid introductieweek, zoals deze in Leiden genoemd wordt, start namelijk ieder jaar in september.

Orientation week

Vanaf dinsdag tot en met vrijdag zullen er door heel de stad allerlei activiteiten worden georganiseerd. Dinsdag genoten al deze studenten bijvoorbeeld al van een heerlijke maaltijd en konden zij met zijn allen naar de film. Maar ook de andere kant van het studentenleven wordt niet vergeten tijdens deze week. Zo zullen er ook diverse kroegentochten plaatsvinden en zal er ook een groot eindfeest zijn om de week af te sluiten.

Gerelateerd nieuws

De woningmarkt in Leiden wordt steeds ontoegankelijker

Lees dit bericht

Gemeente Leiden organiseert een symposium over drugs voor Leidse studenten

Lees dit bericht