Ontmoetingsplek voor studenten in Leiden

 16/02/2023

Afgelopen week heeft de Universiteit Leiden in samenwerking met het Team Studentenwelzijn een huiskamer geopend, welke speciaal voor studenten is. Deze huiskamer wordt een plek waar studenten elkaar kunnen ontmoeten en waar je echt even interesse kan hebben in elkaar. Met dit initiatief hoopt Universiteit Leiden ervoor te zorgen dat studenten het nog beter met elkaar kunnen vinden.

Ontmoetingsplek voor studenten in Leiden

De huiskamer

De huiskamer is een veilige plek die is ontwikkeld door en uiteindelijk ook voor studenten. Op de plek is thee en koffie te vinden en kan je, als er geen andere studenten zijn, je verhaal doen bij de welbeing-desk. Op deze manier kan jij altijd ergens heen als jij iets kwijt wil, maar je niemand kent waarbij dit kan.

In de huiskamer in Leiden staan onder andere ook banken waar je heerlijk op kan liggen en is er een silent cinema. De huiskamer is gevestigd in Plexus aan de Kaiserstraat. Dit is een centrale plek, waar studenten vaak voorbij lopen. Hierdoor ligt de drempel om er heen te gaan voor studenten een stuk lager dan normaal gesproken.

Gerelateerd nieuws

Voor mbo’ers geen introweek in Leiden

Lees dit bericht

Leiden verlengt zijn 'coronaterrassen' tot 4 oktober

Lees dit bericht