Ontevredenheid over schilderij Universiteit Leiden

 18/11/2022

Afgelopen maand is er door medewerkers van de Universiteit Leiden een schilderij van het universiteitsbestuur uit 1976 van de muur afgehaald. Op dit schilderij zijn sigaar rokende hoogleraren te zien. Het schilderij kreeg de afgelopen tijd veel kritiek over zich heen. De universiteit baalt van al de negatieve reacties.

Ontevreden schilderij Universiteit Leiden | Kamerverhuur Leiden

Spontane actie

Universiteit Leiden benadrukt dat het om een spontane actie gaat vanuit de medewerkers. Er vindt namelijk al een langere tijd een discussie plaats rond dit schilderij, maar dit heeft er niks mee te maken. Het werk hangt momenteel niet op een plek waar het echt tot zijn recht komt en daarom gaat Universiteit Leiden in gesprek met medewerkers en studenten om tot een uiteindelijke beslissing te komen.

Universiteit Leiden

De universiteit betreurt de situatie en wil daarom met de mensen in gesprek gaan over de zichtbaarheid van ondervertegenwoordigde groepen in het onderwijs. Desondanks hangt het schilderij momenteel wel weer op zijn oude plek. Volgens de universiteit staan er op het schilderij zeer gewaardeerde oud-bestuurders van de universiteit. De spontane actie en de vele kritiek leiden wel tot het nadenken over het schilderij.

Gerelateerd nieuws

Gezamenlijke wasruimte Schipholweg

Lees dit bericht

Nieuwe partij speciaal voor studenten opgericht in Leiden

Lees dit bericht