Minder druk op studenten dankzij versoepeld bindend studieadvies

 11/05/2023

Vanaf het studiejaar 2025-2026 hebben eerstejaarsstudenten een stuk minder druk om het feit of zij hun studie kunnen voortzetten na dat jaar. Vanaf dat schooljaar hoeven eerstejaarsstudenten nog maar 30 van de 60 studiepunten te behalen om de opleiding voort te zetten. Voorheen moesten er 45 studiepunten worden behaald.

Minder druk op studenten dankzij versoepeld bindend studieadvies

Normen studiejaar 2025-2026

De druk in het systeem moet verlaagt worden en het studenten welzijn moet worden verbeterd volgens de minister van onderwijs. Door het versoepelen van het bindende studieadvies zou hiervoor de oplossing moeten zijn. Veel studenten ervaren namelijk prestatiedruk, waardoor zij ook al sneller minder lekker in hun vel komen te zitten.

Universiteiten en Hogescholen zijn momenteel nog vrij om de normen te bepalen voor een positief bindend studie advies. Sommige opleiding vragen alle 60 punten en sommige maar 36. Dit nieuwe wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat alle opleidingen maximaal 30 studiepunten vragen in het eerste jaar. Te veel druk op de studenten vertroebeld namelijk het beeld.

Gerelateerd nieuws

Betaalbare huisvesting

Lees dit bericht

Petitie voor alarmsleutelhanger vrouwelijke studenten

Lees dit bericht