Busstation bij Leiden Centraal wordt opnieuw onderzocht

 07/09/2022

Er staat de komende tijd veel te gebeuren op het stationsgebied bij Leiden Centraal. Er gaat een grote verbouwing plaats vinden en daarnaast zijn er grootse plannen gemaakt. Om inwoners met vragen of andere ontwikkelingen te woord te staan hebben ze nu een speciaal informatiecentrum geopend. Hier kunnen inwoners of omwonenden van de stad altijd langs komen met al hun vragen.

Meerjarenprogramma Leiden | Kamerverhuur Leiden

Meerjarenprogramma

Binnenkort start in Leiden een meerjarenprogramma waarop leiden zich gaat richten op alle opties rond de verkeersstromen. Routes voor fietsen, treinen, bussen en voetgangers worden volledig opnieuw bekeken met een view van bovenaf. Dit moet uiteindelijk leiden tot de beste oplossingen en hierbij zou zomaar eens het huidige busstation verplaatst kunnen worden.

In een onderzoek van vorig jaar staat dat het nieuwe overdekte busstation het beste geplaatst kan worden aan de stadszijde van het station. Dit is op de plek waar momenteel de bus perrons staan. In het meerjarenprogramma waar binnenkort aan begonnen wordt, gaan ze uiteraard deze mogelijkheid weer opnieuw bekijken.

Gerelateerd nieuws

Betaalbare huisvesting

Lees dit bericht

Leidse studenten krijgen geen energietoeslag, in tegenstelling tot andere studenten

Lees dit bericht