Nieuwe plannen voor de Leidse markt leidt tot meer terrassen.

 03/11/2021

Door corona is de Leidse zaterdagmarkt tijdelijk verplaatst, maar het staat eindelijk weer op zijn oude plek op de Botermarkt en de Nieuwe Rijn. Doordat de markt op deze oude locatie staat kregen de bezoekers echt weer het marktgevoel. Helaas is niet iedereen in de gemeente hier blij mee en daarom maakt Leiden nieuwe plannen voor de markt.

Vanwege coronamaatregelen heeft de markt tijdelijk op de Lammermarkt, Beestenmarkt en Nieuwe Beestenmarkt gestaan. Doordat de markt op deze plek stond was er op zijn oude locatie natuurlijk een stuk meer ruimte. Deze ruimte werd optimaal gebruikt door de horeca door er terrassen neer te zetten. De gemeente was zeer tevreden over dit initiatief van de horeca.

Plannen bespreken

De gemeente is druk bezig om meer blijvende ruimte te creëren. Dit willen ze gaan doen door uit te breiden over de Apothekersdijk en de Aalmarkt. Momenteel zijn de plannen die de gemeente heeft gemaakt nog voor het lange termijn. Voordat een plan kan doorgaan moet dit namelijk met allerlei verschillende partijen worden overlegd. Maar de gemeente is ervan overtuigd dat dit goed moet komen omdat alle partijen er baat bij hebben.

Gerelateerd nieuws

Stagiairs krijgen beter betaald: Marcel van Hooijdonk is daar ‘blij mee’

Lees dit bericht

Marcel van Hooijdonk heeft vermogen om panden te transformeren

Lees dit bericht