Het nachtleven in Leiden moet meer diversie bieden

 02/03/2023

Studenten voor Leiden (SvL) wil een kritische blik op de gemeentelijke regels die gelden rondom het nachtleven. Zij willen een veel uitgebreider nachtleven gaan aanbieden voor de studenten. SvL ziet namelijk een groeiende behoefte aan mogelijkheden om het nachtleven te verruimen. De partij heeft schriftelijke vragen opgesteld en deze bij het Leids college ingediend.

Meer diversie in nachtleven Leiden | Kamerhuur Leiden

Behoeftes

Vooralsnog wordt er heel erg gekeken naar de behoeftes van de studenten in Leiden voor het nachtleven. En de vraag of er überhaupt wel ruimte is voor nachtclubs en meer kroegen. Zo gaat SvL onder andere met een aantal partijen kijken of zij Wibar een permanente plek kunnen geven in Leiden. Daarnaast zal de behoefte ook ondervraagd worden bij de studenten door middel van een enquête.

Negatieve kant

Er wordt niet direct nagedacht over de negatieve kanten van het nachtleven, omdat zij anders niks zullen bereiken zegt Studenten voor Leiden. Veel mensen zijn namelijk bang dat dit eventueel tot meer overlast kan leiden in de stad. De nachtvisie moet er ook voor zorgen dat deze bezwaren mee worden genomen.

Gerelateerd nieuws

Internationale studenten blijven welkom in Leiden

Lees dit bericht

De sloop van de lelijkste flat in Leiden is een maand uitgesteld

Lees dit bericht