Studenten voor Leiden pleit voor meer aandacht voor jongeren

 28/06/2022

Het stadsbestuur moet zich meer in gaan zetten voor de mentale problemen bij jongeren vindt de politieke partij Studenten voor Leiden. In het coalitieakkoord dat laatst gepresenteerd is, is aandacht voor de eenzaamheid van de jongeren, maar niet over het mentale welzijn. Vandaar dat deze politieke partij dit punt op de agenda wil zetten.

Meer aandacht voor jongeren | Kamerverhuur Leiden

Uit verschillende cijfers blijkt dat de mentale problemen bij jongeren steeds meer toenemen. Vooral in de coronacrisis zijn de mentale problemen sterk toegenomen. Sinds die crisis ligt er veel druk op de jongeren wat leidt tot veel stress.

Studenten voor Leiden vragen met een motie aan het stadsbestuur om met een concreet plan te komen om de gezondheid van de jongeren te verbeteren. De gemeente moet in gesprek gaan met de jongeren en zorgen dat er uitzicht wordt geboden aan deze mensen. Hierbij meldt Studenten voor Leiden ook dat de gemeente met een plan moet komen voor de herfst. Dan wordt het weer namelijk weer slechter, waardoor de studenten zich ook slechter gaan voelen.  

Gerelateerd nieuws

Ontevredenheid over schilderij Universiteit Leiden

Lees dit bericht

Het is weer ‘zaailingen-oostdag’ in Leiden

Lees dit bericht