MBO-studenten ook welkom bij EL CID

 04/05/2023

Voor het eerst in de geschiedenis van leiden staat aankomend jaar de introductieweek EL CID ook open voor de mbo-studenten van de stad. Door middel van een pilot mogen mbo-studenten één dag meedoen met het volledige programma waarna wordt gekeken of dit een succes was.

MBO-studenten ook welkom bij EL CID

Net als ieder ander jaar begint de introductieweek in de week voordat de scholen open zullen gaan. Dit jaar zal dit plaatsvinden van 14 tot 18 augustus. Normaal gesproken wordt deze week georganiseerd voor aankomende studenten van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. Vanaf dit jaar zullen er dan ook mbo-studenten volgen voor één dag.

Gelijkwaardig

Voorzitter van het EL CID-bestuur is enthousiast over deze ontwikkeling. Als de pilot van deze zomer een succes wordt dan zal na de zomer dan ook gekeken worden wat er allemaal mogelijk is met alle partijen om de mbo-studenten voortaan heel de week mee te laten doen. Hij vindt het namelijk belangrijk dat mbo-studenten gelijkwaardig worden behandeld als hbo of wo studenten.

Landelijke politiek

In de landelijke politiek is al eerder de wens geweest om alle studenten gelijk te behandelen. Hierdoor is onder andere in Utrecht al eerder een introductieweek geweest, waarin mbo-studenten ook konden aan sluiten. Zij moeten volgens de landelijke politiek een voorbeeld zijn voor andere steden.

Gerelateerd nieuws

Studenten voor Leiden pleit voor meer aandacht voor jongeren

Lees dit bericht

De EL CID-week gaat weer van start in Leiden

Lees dit bericht