30 kilometer per uur wordt de maximumsnelheid op veel plekken in Leiden

 08/10/2021

Verkeerswethouder Ashley North van Groenlinks heeft recent een brief geschreven aan de gemeenteraad in Leiden om de maximumsnelheid op verschillende plekken aan te passen naar maximaal 30 kilometer per uur. Hiermee wil de verkeerswethouder ervoor zorgen dat Leiden een stuk veiliger en leefbaarder wordt.

Ashley Nort laat weten dat hij het liefst alle wegen in Leiden een maximumsnelheid wil geven van maximaal 30 kilometer per uur. Alleen is dit niet mogelijk omdat sommige wegen de drukte in de stad beperken of goed zijn voor de doorgang van het verkeer.

Op welke wegen mag ik zo meteen maximaal nog maar 30 kilometer per uur rijden?

De Kenauweg, de Amphoraweg, de Diamantlaan en alle wegen die parallel lopen met de Lammenschansweg zijn een wegen waar zo meteen nog maar 30 kilometer per uur gereden mag worden. Zodra dit wordt ervaren als succesvol zullen verschillende wegen in Leiden Zuidwest ook gaan volgen. Deze wegen vragen ook nog aanpassingen voordat dit mogelijk is. Naast deze wegen zal ook de binnenstad worden aangepakt omdat het daar rustiger moet worden. Zodra Zuidwest Leiden klaar is met de aanpassingen zullen ook verschillende wegen bij het Bio Science Park worden aangepakt.

Gerelateerd nieuws

Leidse studenten gaan bedrijven helpen met duurzaamheidsvraagstukken

Lees dit bericht

Ontevredenheid over schilderij Universiteit Leiden

Lees dit bericht