Maar liefst 26 nieuwe coronagevallen in Leiden

 10/09/2020

Opnieuw een grote stijging in het aantal coronagevallen. Leiden noteert een nieuw dagrecord met een stijging van 26. Samen met andere grote steden in de Randstad begint Leiden ook de vormen van een brandhaard aan te nemen.

Landelijk worden er ook meer besmettingen gemeld. Toch is de stijging in Leiden opvallend, omdat er in deze stad een versnelling lijkt plaats te vinden. Tussen maandag 10.00 en dinsdag 10.00 uur werden 26 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is meer dan het aantal besmettingen dat de hele vorige week werd gemeld. Dat zocht Sleutelstad uit.

Clusters

Ook in de regio rondom Leiden nemen besmettingen toe. Zo kreeg Zoeterwoude er bijvoorbeeld twee nieuwe gevallen bij. Gerekend per inwoner spant Leiden echter de kroon, samen met bekende brandhaarden zoals Amsterdam en Den Haag. Zorgelijk.

De GGD meldt dat er sprake is van twee actieve clusters. Dat betekent dat er personen zijn met het coronavirus die daarbij ook nog besmettelijk zijn en elkaar aansteken. Personeelsleden van het LUMC, waar één besmetting werd geconstateerd, zitten in thuisisolatie. Op de afdeling wordt daarnaast preventief een mondkapje gedragen door al het personeel.

Flinke toename

De piek van 26 nieuwe gevallen in Leiden kan mogelijk het gevolg zijn van vertraagde registratie. Alle GGD’s kampen met capaciteitsproblemen en dat leidt tot verschillen in getallen. Zo werden in Leiden de laatste vier dagen 5, 13, 3 en 26 mensen positief getest. Maar de trend is scherp stijgend: van gemiddeld drie per dag een maand geleden, naar meer dan tien per dag nu.

Lees het hele artikel van Sleutelstad hier.

Gerelateerd nieuws

Marcel van Hooijdonk zoekt nieuwe werknemers in omgeving Leiden

Lees dit bericht

Nieuwe partij speciaal voor studenten opgericht in Leiden

Lees dit bericht