Studenten uit leiden gaan zich inzetten voor het goede doel

 02/11/2022

Vrijdag 4 november organiseren verschillende Leidse studenten een benefiet voor het goede doel. Ze zamelen geld in het voor het goede doel Edukans. Dit goede doel zet zich in tegen het slechte onderwijs wat de kinderen in Ghana krijgen. Met de actie willen ze bij de mensen in Leiden geld inzamelen voor dit goede doel en aandacht krijgen voor de kinderen uit Ghana.

Leidse studenten organiseren benefiet | Kamerverhuur Leiden

School in Ghana

De kinderen in Ghana missen vaak goede schoolspullen waarmee ze kunnen leren op de basisschool. Het geld dat wordt ingezameld wordt besteed aan whiteboards in de vorm van een schrift. Hier kunnen de kinderen namelijk oneindig veel gebruik van maken in de les. Deze whiteboards gaan gemiddeld namelijk een hele schoolcarrière van een kind mee.

Het evenement

Op het evenement, dat is georganiseerd om geld in te zamelen, zal van alles te doen zijn voor jong en oud. Zo is er een kleurrijke fotohoek en worden er ook allemaal verschillende hapjes rond gebracht die typisch Ghanees zijn. Er zal ook een gastspreker van het goede doel aanwezig zijn die zal vertellen waarom het zo belangrijk is dat kinderen in Ghana naar school moeten.

Gerelateerd nieuws

Introductie studenten Leiden duurt week langer

Lees dit bericht

500 nieuwe woningen in het Morspoortgebied

Lees dit bericht