Leidse studenten halen €100.000+ op | Marcel van Hooijdonk

 03/03/2021

Ook dit jaar vond er een jaarlijkse salescompetitie plaats op de hogeschool van Leiden. Hierbij halen eerstejaarsstudenten van de studie commerciële economie, geld op voor verschillende goede doelen. In totaal is er 104.148 euro opgehaald. Een record, en dat in een periode van lock-downs en beperkende maatregelen.

Leidse studenten halen €100.000+ op | Marcel van Hooijdonk

Goede doelen als het Edwin van der Sar Foundation, Prinses Beatrix Spierfonds en de Voedselbank Leiden hadden dit jaar weer het geluk geld in ontvangst te mogen nemen. 80 studententeams zijn door middel van creatieve marketingconcepten en verkoopplannen erin geslaagd om veel geld voor ze op te halen.

Magistraal bedrag

Al enkele jaren is het doel om minimaal 100.000 euro in te zamelen. Steeds zaten de studenten er dichtbij. Dit jaar is het verrassend genoeg wel behaald. Docent van de opleiding, Jan-Bart Heijne, is mega trots. "De studenten moesten leren omgaan met tegenslagen. Sponsoren waren moeilijk te vinden en bijna alles moest online", aldus Jan-Bart. Een prachtig resultaat in deze zware tijd.

Van Hooijdonk: 'Ze mogen trots zijn'

Een prachtig resultaat, vindt ook pionier Marcel van Hooijdonk. "Je zou denken dat in deze zware tijden geld ophalen moeizaam verloopt. Deze studenten hebben het tegendeel bewezen. Ze mogen trots zijn op zichzelf."

Gerelateerd nieuws

De sloop van de lelijkste flat in Leiden is een maand uitgesteld

Lees dit bericht

Maar liefst 26 nieuwe coronagevallen in Leiden

Lees dit bericht