Leidse introweek: fysiek weinig internationale deelnemers

 27/08/2020

Het zat er dik in: dit jaar zijn er veel minder deelnemers bij introductieweken voor internationale studenten van de Universiteit Leiden (UV). Waar er vorige zomer nog 1400 studenten de Leidse straten onveilig maakten, zijn dat er dit jaar nog minder dan de helft: 550. De OWL (Orientation Week Leiden) is maandag van start gegaan.

“Er zijn er dit jaar minder dan normaal omdat wij vooral internationale studenten hebben die door de coronamaatregelen niet naar Nederland kunnen komen”, aldus Lisa Claessen van de OW, in gesprek met Sleutelstad. “Studenten uit risicolanden moeten verplicht twee weken in quarantaine (nu nog maar 10 dagen) en wij hebben dan ook alleen de studenten toegelaten die dit hebben gedaan.”

Fysiek en online

De introductieweek bestaat dit jaar uit zowel fysieke als online events. Er zijn in totaal ongeveer 1200 deelnemers, waarvan er dus 550 fysiek aanwezig zijn. De studenten kunnen zelf kiezen bij welke onderdelen ze graag aan willen sluiten. Echter moet je je voor de meeste fysieke activiteiten je wel verplicht inschrijven, uiteraard vanwege de coronamaatregelen.

Gerelateerd nieuws

Universiteit Leiden zet zich in voor de Iraanse studenten

Lees dit bericht

Voor mbo’ers geen introweek in Leiden

Lees dit bericht