Leidse evenementen worden steeds vaker ingeperkt

 02/02/2023

Evenementenaanvragen worden in Leiden tegenwoordig steeds vaker afgewezen of deze worden ingekort met vroeger. Studenten voor Leiden (SvL) en de VVD roepen de burgemeester en wethouders op dit vooral niet te doen nu het economisch minder gaat in Nederland.

Leidse evenementen steeds beperkter | Kamerverhuur Leiden

Gemeente Leiden

De gemeente Leiden is al jaren op zoek om het balans te vinden tussen een binnenstad waar het fijn is om te leven, maar waar ook regelmatig iets te beleven valt. In 2020 kwam de gemeente met een nieuw evenementenbeleid, alleen vanwege de pandemie die destijds heerste zijn de gevolgen nu pas merkbaar van dit beleid.

VVD en SVL

De VVD en de SVL maken zich er zorgen om. Het valt hun op dat evenementen steeds vaker ingeperkt of volledig afgewezen worden. De partijen hebben daarom cijfers aangevraagd bij de burgemeester om te kijken of dit klopt. Nu dat de economie wat minder gaat, is het namelijk juist belangrijk dat er evenementen plaatsvinden, zodat mensen buiten Leiden geld uitgeven aan Leiden. Dit draagt bij aan het versterken van de Leidse economie, waardoor Leiden ook wordt gezien als een levendigere stad.

Gerelateerd nieuws

Niks te doen? Leidse Winter Wonder Weken

Lees dit bericht

Leidse burgemeester woont bijeenkomst over aanrandingen bij

Lees dit bericht