Leidse burgemeester woont bijeenkomst over aanrandingen bij

 24/12/2019

Zo’n twintig studenten kwamen maandagavond 16 december af op een bijeenkomst rond verkrachting en aanrandingen in Leiden. De Sleutelstad was de laatste tijd in de ban van heftige gebeurtenissen in de stad, waar sommige studenten meenden zich niet meer veilig te voelen. Burgemeester Henri Lenferink en de politie beantwoordden vragen van studenten. “Wat in ieder geval wel duidelijk is: het is een hausse op social media geweest”, aldus Lenferink.

De bijeenkomst werd gehouden bij studentenvereniging Augustinus, waar ook vertegenwoordigers van de Leidse Hogeschool, de Universiteit Leiden en slachtofferhulp bij aanwezig waren. Studenten gaven een week eerder al aan zich niet serieus genomen te voelen. Dat was één van de redenen om de bijeenkomst plaats te laten vinden. “Ondanks het feit dat er niet zoveel mensen waren, ben ik toch blij dat we dit hebben gedaan”, verklaarde de burgemeester na afloop. “Nu heeft iedereen nogmaals mijn verhaal gehoord en kon iedereen zijn of haar vragen kwijt.”

Politiecijfers en aangiften laten niet zien dat er sprake zou zijn van meer verkrachtingen of aanrandingen dan normaal in Leiden, aldus de burgemeester. Desondanks bleef het onrustig in de studentenwereld. “Mogelijk dat de recente aanhouding van een verdachte de onrust wat heeft weggenomen”, geeft Lenferink aan.

De 21-jarige verdachte die is opgepakt in verband met de zaak, wordt nog twee weken langer in voorarrest gehouden. De man zou in de nacht van 3 op 4 december een 24-jarige vrouw belaagd hebben. Ook wordt hij verdacht van een soortgelijk incident op 6 november in de Hekkensteeg. Eerder nam een Leidse student het heft in eigen hand, door het introduceren van een alarmsleutelhanger die belagers moet afschrikken.

 

Bron: Omroep West

Gerelateerd nieuws

30 kilometer per uur wordt de maximumsnelheid op veel plekken in Leiden

Lees dit bericht

Niks te doen? Leidse Winter Wonder Weken

Lees dit bericht