Gemeente Leiden gaat zich inzetten voor studentenwelzijn

 18/10/2022

De aankomende jaren zal de gemeente Leiden zich bewust gaan inzetten tegen het studentenwelzijn samen met verschillende studentenverenigingen. Afgelopen maandag is het ‘actieplan studentenwelzijn’ gepresenteerd door de wethouder. Dit plan is door twee studentenambtenaren geschreven in samenwerking met de gemeente Leiden.

Leiden zet zich in voor studentenwelzijn | Kamerverhuur Leiden

Problemen

In het actieplan wordt onder andere overzichtelijk weergegeven met welke problemen studenten momenteel kampen in Leiden. Voor deze problemen gaat de gemeente namelijk op zoek naar oplossingen om het welzijn van de studenten te verbeteren.

Corona

Corona heeft ervoor gezorgd dat het welzijn van studenten zeer sterk gedaald is. Veel mensen hadden last van eenzaamheid of andere problemen. Het actieplan moet nu een antwoord vormen voor al deze problemen zodat de studenten zich weer beter gaan voelen in de stad. Het verbinden van verschillende groepen en het verbeteren van de relatie met de stad staat op nummer één in het plan.

Gemeente Leiden gaat gemeenschappelijke activiteiten organiseren om op deze manier de voorgaande doelen te behalen. Daarnaast zal de gemeente ook nauw samenwerken met welzijnsorganisaties in de gemeente. Op deze manier moeten studenten met een zorgvraag sneller verwezen worden naar de juiste professionals.

Gerelateerd nieuws

Wonen voor studenten wordt onbetaalbaar

Lees dit bericht

De Leidse Rembrandtdagen waren weer een groot succes

Lees dit bericht