Leiden verlengt zijn 'coronaterrassen' tot 4 oktober

 26/04/2022

De extra terrassen die zijn neergezet vanwege de corona maatregelen mogen open blijven tot en met 4 oktober. Eerder had gemeente Leiden besloten om deze zogenaamde ’coronaterrassen’ te sluiten op 1 augustus. Met deze verlenging willen ze de horecaondernemers tegemoet komen, vanwege het mislopen van veel inkomsten tijdens de coronamaatregelen.

Leiden verlengt zijn 'coronaterrassen' | Kamerverhuur Leiden

Om ervoor te zorgen dat vele horeca tenten niet hun zaak moesten sluiten had Leiden ruim honderd plekken vrijgemaakt in Leiden voor een extra of groter terras. Hierdoor konden verschillende horeca zaken meer klanten kwijt als normaal, zodat ze meer omzet konden draaien.

Blijvende vergunningen

In totaal verleende de gemeente 104 vergunningen voor grotere of extra terrassen rondom de binnenstad. Al deze vergunningen zullen op 4 oktober dan dus verlopen waardoor de horecaondernemers het weer zullen moeten doen met hun eigen terras. Toch zijn veel ondernemers het hier niet mee eens.

Ze zien graag dat deze vergunningen permanent blijven. Er zijn extra mogelijkheden in de stad voor meer terrassen en dat is gebleken door de vergunningen die zijn uitgeleend. ‘’Er zijn zeker plekken in de stad waar het geen overlast hoeft op te leveren voor andere toeristen’’, zeggen verschillende horecaondernemers.

Wil jij meer lezen over het laatste studenten nieuws in Leiden? Kijk dan op: https://kamerverhuur-leiden.nl/

Gerelateerd nieuws

De EL CID-week gaat weer van start in Leiden

Lees dit bericht

Thuisonderwijs: een uitkomst of juist niet?

Lees dit bericht