Leiden ontvangt voor het eerst vluchtelingen uit Oekraïne in 3 Octoberhal

 18/03/2022

Vanmorgen vroeg zijn de eerste vluchtelingen in Oekraïne aangekomen in de 3 Octoberhal in Leiden. Deze vluchtelingen zijn voornamelijk kinderen, ouderen en vrouwen. Er staan sinds vrijdag honderd veldbedden klaar in de Leidse noodcrisisopvang om vluchtelingen op te vangen.

3 Octoberhal ontvangt vluchtelingen| Kamerverhuur Leiden

Leiden weet niet of er nog meer vluchtelingen onderweg zijn naar Leiden. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het niet te overzien is en dat ze het hierdoor van uur tot uur moeten bekijken.  De noodcrisisopvang in Leiden is bedoeld dat mensen in korte termijn weer kunnen doorstromen naar een noodopvang. Het noodopvang hoeft niet altijd in dezelfde gemeente te staan als het noodcrisisopvang. Op een noodopvang hebben mensen meer privacy dan de veldbedjes in de 3 Octoberhal bijvoorbeeld.

Alle hulp is welkom

Alle mensen die willen helpen kunnen helpen. Hulp kan alles zijn van helpen in de opvanglocatie tot het aanbieden van een huis voor een vluchteling. De gemeente vind het wel uitermate belangrijk dat de inwoners van Leiden nu niet naar de 3 Octoberhal gaan, deze mensen hebben namelijk een meerdaagse reis achter de rug en zijn toen aan rust.

Gerelateerd nieuws

30 kilometer per uur wordt de maximumsnelheid op veel plekken in Leiden

Lees dit bericht

Leidse burgemeester woont bijeenkomst over aanrandingen bij

Lees dit bericht