Kunstgeschiedenisstudente Nadine over online college: 'valt best mee'

 30/10/2020

De 19-jarige studente Nadine, die de opleiding Kunstgeschiedenis volgt in Leiden, zit voornamelijk thuis. Samen met zo’n tachtig andere eerstejaars begon ze een paar weken geleden: "We hebben in de eerste week een meet & greet gehad met onze professoren."

"We zaten in een grote collegezaal, met steeds drie stoelen ertussen. Dat was erg leuk", aldus Nadine over de eerste kennismaking met de opleiding Kunstgeschiedenis. Een van de spaarzame keren dat ze fysiek aanwezig was in de schoolbanken, dat dan weer wel. Met datzelfde groepje, een klein deel van de tachtig eerstejaars, trok ze de stad in voor een rondleiding. "We studeren nu virtueel samen en hebben elke dag wel appcontact."

Iedere twee weken mag Nadine op vrijdag naar de universiteit voor twee lessen. Ook zijn er online meetings waar ze haar vragen kan stellen. ,,Ik dacht dat het erg onpersoonlijk met de docenten zou worden, maar dat valt me best mee. In kleine groepjes zitten we in Teams met de docenten en we kunnen ook via de mail vragen stellen.”

Nadine is blij dat ze, ondanks corona, gewoon met haar opleiding is gestart. "Ik wilde deze studie al heel lang doen en geniet ervan. Maar ik ben ook wel een ijverige student", sluit ze af. 

Gerelateerd nieuws

De Leidse basketballers verliezen, maar maken nog steeds kans op een Europese finale

Lees dit bericht

30 kilometer per uur wordt de maximumsnelheid op veel plekken in Leiden

Lees dit bericht