Klimaatbrandbrief aan Universiteit Leiden krijgt veel steun

 25/05/2023

Vele studenten vinden dat universiteiten het voortouw moeten nemen richting een duurzame toekomst. Medewerkers van diverse faciliteiten hebben vanwege deze reden dan ook een klimaatbrandbrief geschreven richting het College van Bestuur en de faculteitsraden. Deze brief is tot stand gekomen na een hevige discussie tussen studenten en personeelsleden.

Klimaatbrandbrief aan Universiteit Leiden krijgt veel steun

Actie ondernemen

Studenten willen dat de universiteiten actie gaan ondernemen tegen de klimaatcrisis. Volgens hen is de Universiteit Leiden hier momenteel nog te weinig mee bezig, terwijl het wel heel belangrijk is. Het draagvlak binnen de universiteit is groot blijkt uit de brief. Ook valt op het de klimaatcrisis niet alleen onder de jonge generatie een thema is.

Overdracht van kennis

Uiteraard heeft de universiteit geen directe invloed op het nationale beleid, maar daarentegen hebben ze wel een belangrijke voorbeeldrol. Zij hebben daarnaast ook de belangrijke taak om de jonge generatie goed op te leiden, zodat zij eventueel in de toekomst iets kunnen doen aan de klimaatcrisis. Studenten moeten hiervoor kennis hebben over energie, klimaat en andere maatschappelijke transities.

Klimaatbrandbrief

Het erkennen van de crisis en het verbreken van de banden met de olie- en gasindustrie zijn punten die in de  klimaatbrandbrief centraal staan. De overheid stuurt op samenwerking met het bedrijfsleven en hier vallen af en toe ook bedrijven tussen die in olie- en gasindustrie zitten. Universiteit Leiden gaat nu in gesprek met de studenten en gaan zorgen voor verbeteringen.

Gerelateerd nieuws

Leidse introweek: fysiek weinig internationale deelnemers

Lees dit bericht

Leidse burgemeester woont bijeenkomst over aanrandingen bij

Lees dit bericht