Kamertekort voor studenten wordt alsmaar groter

 26/07/2022

Onder de studenten heerst momenteel een groot kamer tekort en verschillende onderzoekers verwachten dat dit kamertekort alleen maar groter wordt met de jaren. Afgelopen jaar waren er zeker 22.000 studenten die geen woonruimte hadden die ze wel graag wilden. Er wordt verwacht dat in 2024-2025 dit aantal rond de 50.000 studenten zal liggen.

Kamertekort voor studenten wordt groter | Kamerverhuur Leiden

Het is de bedoeling dat er voor 2024 18.000 nieuwe studentenwoningen bij worden gemaakt. Het tekort is op zijn hoogtepunt tijdens het begin van het studiejaar. Veel oud-studenten hebben hun kamer dan nog niet verlaten, terwijl juist heel veel nieuwe studenten dan op zoek zijn naar een kamer.

Daarnaast neemt het aantal studenten dat gaat studeren ook enorm toe. Het is de verwachting dat er over 3 jaar maar liefst 103.000 meer studenten zullen studeren op hoge scholen universiteiten dan nu.

Buitenlandse studenten

Ook buitenlandse studenten helpen sterk bij dit te kort aan studentenkamers. Steeds vaker kiezen Europese studenten voor een studie in Nederland. Verschillende universiteiten proberen deze studenten nu te waarschuwen met het feit dat ze eerst een kamer nodig hebben, omdat studeren anders zeer lastig zal worden.

Gerelateerd nieuws

Voor mbo’ers geen introweek in Leiden

Lees dit bericht

Universiteit Leiden gaat slimme camera’s inschakelen

Lees dit bericht