De EL CID-week gaat weer van start in Leiden

 15/08/2022

Vanaf vandaag zullen maar liefst 3500 studenten het centrum van Leiden bezoeken om hier het officiële introductieprogramma van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden te volgen. De studenten zullen een week lang verschillende activiteiten uit gaan voeren waardoor de nieuwe studenten zich thuis moeten gaan voelen in de Sleutelstad.

Introductieweek van start in Leiden | Kamerverhuur Leiden

Op basis van de studie worden de verschillende groepjes ingedeeld. Hierdoor leren de studenten al mensen kennen waarbij ze eventueel bij in de klas komen. Vooral in deze eerste week zal de nadruk worden gelegd op de leuke aspecten van de stad. Op deze manier willen ze ervoor zorgen dat iedere student zich thuis gaat voelen. De aanleiding hiervan is omdat Leiden voor veel studenten nog een vreemde stad is.

Showtime

Het thema van dit jaar in leiden zal ‘Showtime’ zijn. Er is voor dit thema gekozen omdat de scholen duidelijk willen maken dat het tijd is voor de student om te shinen na corona. Op deze manier hopen ze echt dat de studenten goed kennis maken met de stad en er volledig voor gaan om de studie tot een goed einde te brengen.

Gerelateerd nieuws

Kamertekort voor studenten wordt alsmaar groter

Lees dit bericht

Zes op de tien Leidse studenten zijn tegen ontgroeningen in de stad

Lees dit bericht