Internationale studenten in Leiden is geen groot probleem

 09/03/2023

De Nederlandse universiteiten hebben een groot probleem met de hoge aantal internationale studenten in het land. Zij zorgen voor een hele hoge werkdruk voor docenten en maken het kamertekort nog groter dan het al is. Toch geeft Leiden aan dat zij als enige stad nog geen problemen ervaren met de internationale studenten.

Internationale studenten in Leiden geen probleem

18 procent

Het aantal buitenlandse studenten ten opzichte van alle studenten in de stad bedraagt maar achttien procent en dat vindt de burgemeester van de stad wel te overzien. Tevens geeft hij aan dat hij de internationale mix wel prettig vindt in de stad. Daarnaast vullen deze internationale studenten ook bepaalde banen op die anders niet zouden worden gevuld.

Kamertekort

Leiden leidt momenteel maar onder één probleem en dat is het tekort aan kamers in de stad. De internationale studenten kunnen alleen niet als schuldige worden toegewezen, zonder hen zou dit probleem er ook zijn namelijk. Internationale studenten zijn dan ook van harte welkom in de stad, zolang ze maar wel op voorhand een kamer hebben geregeld geeft de burgemeester aan.

Gerelateerd nieuws

Gemeente leiden voor de rechter gesleept door studenten

Lees dit bericht

Nieuwe partij speciaal voor studenten opgericht in Leiden

Lees dit bericht