Internationale studenten blijven welkom in Leiden

 20/04/2023

De laatste tijd wordt in de media steeds vaker geschetst dat internationale studenten voor veel problemen zorgen in Nederland. Jarenlang is er door de politiek aangedrongen op meer internationalisering op de universiteiten en nu blijkt dit juist een probleem te zijn. Leiden vindt dat dit deze crisis hierdoor niet bij de internationale studenten ligt, maar bij het beleid zelf.

Internationale studenten blijven welkom in Leiden

Gemeente Leiden

Gemeente leiden en de universiteit Leiden zijn vastbesloten om de internationalisering van de studenten niet tegen te gaan. Samen met lokale partners hebben zij een programma gelanceerd waar internationale studenten worden geholpen met het wennen aan hun nieuwe omgeving en onder andere met huisvesting.

Internationale studenten

Voor leiden zijn de internationale studenten voor onschatbare waarde. Ze brengen diversiteit en nieuwe perspectieven naar de stad en de universiteit. Dit is ook een van de voornaamste redenen waarom Leiden internationale studenten niet zal gaan weren uit de stad. Momenteel telt universiteit Leiden meer dan 7000 internationale studenten, wat ongeveer 20% is van de gehele studentenpopulatie in de stad.

Gerelateerd nieuws

Leidse studenten gaan bedrijven helpen met duurzaamheidsvraagstukken

Lees dit bericht

De studieschulden van (oud-)studenten worden alsmaar hoger

Lees dit bericht