Leiden zet eerste stap richting herbruikbare bekers op kantoren

 21/04/2022

Leiden streeft ernaar om voor 1 januari 2023 herbruikbare bekers op kantoren te gebruiken. Hiermee proberen ze de wegwerpcultuur tegen te gaan en het aantal weggegooide plastic producten tegen te gaan in de stad. Op 1 januari 2024 is het landelijk verplicht, toch streeft Leiden erna om deze regel een jaar eerder in te zetten.

Herbruikbare bekers op kantoor | Kamerverhuur Leiden

Veel mensen vinden wegwerp plastic niet meer van deze tijd. Er wordt waarde gegeven aan afval aangezien dit een grondstof is die op de verkeerde plek ligt. Veel ondernemers en kantoren zetten al stappen om het wegwerp plastic te verminderen op het bedrijf.

Hergebruik wordt de nieuwe norm. Alle kantoren in Nederland hebben nu duidelijkheid en moeten ervoor zorgen dat ze voor 1 januari 2024 geen wegwerp plastic meer gebruiken. Iedereen moet nu aan de slag, waardoor iedereen wordt uitgedaagd om dit ook zo snel mogelijk te doen.

Leiden gaat proberen om deze regelgeving een jaar eerder in te voeren met de #LeidseKoplopers. Met deze hashtag probeert Leiden ervoor te zorgen dat Leiden een jaar eerder af is van het wegwerpplastic op kantoren. Veel ondernemers in Leiden zijn hier positief over en zijn er verzekerd van dat dit goed moet komen.

Gerelateerd nieuws

Politieke partij Studenten voor Leiden wil meer actie over het welzijn van studenten

Lees dit bericht

Maar liefst 26 nieuwe coronagevallen in Leiden

Lees dit bericht