Gemeente leiden voor de rechter gesleept door studenten

 30/12/2022

De Leidse en Delftse studenten gaan samen met De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hun gemeentes voor de rechter slepen. Dit doen zij omdat zij het niet eens zijn met de regelgeving rondom de energietoeslag. Studenten hebben namelijk geen recht op de 1300 euro energietoeslag die verschillende mensen van de overheid krijgen.

Gemeente leiden voor de rechter | Kamerverhuur Leiden

Geen initiatief

De LVSb vindt het heel raar dat er maandenlang geen initiatief wordt getoond door de gemeentes om diverse studenten uit de brand te helpen. Sommige studenten kunnen de huur namelijk niet meer betalen door de hoge energieprijzen en zij zijn dan ook genoodzaakt om terug naar hun ouders te gaan.

Hulp

De vakbond besloot rond juni een meldpunt aan te maken voor studenten die nog geen energietoeslag hebben gekregen van de gemeente. Hier konden studenten zich melden, waarna de vakbond een zaak ging voorbereiden om vervolgens de studenten in de rechtszaal bij te staan. Eerder is al gebleken dat het aanspannen van een rechtszaak als student zeer succesvol kan zijn.

Begrip

Een woordvoerder uit de gemeente Leiden geeft aan dat hij veel begrip heeft voor de studenten die de huur- of energieprijzen niet meer kunnen betalen. Het is daarentegen ook onwenselijk dat er rechtsongelijkheid bestaat voor studenten.

Gerelateerd nieuws

Ruim honderd fietsen staan op de zadel in plaats van op de wielen in het centrum van Leiden

Lees dit bericht

Marcel van Hooijdonk heeft nu ook zijn eigen website

Lees dit bericht