Gemeente Leiden organiseert een symposium over drugs voor Leidse studenten

 25/05/2022

Voor veel studenten is het gebruiken van drugs allang geen uitzondering meer, ondanks dat veel studenten niet op de hoogte zijn van de gevaren ervan. Om deze reden heeft de Gemeente Leiden samen met wetenschappers een symposium georganiseerd over drugs. Met als doel om de studenten op de hoogte te brengen van de gevaren.

Gemeente Leiden organiseert een symposium | Kamerverhuur Leiden

Als student kon je kiezen tussen een serie lezingen van wetenschappers of workshops waar je alles komt te weten over drugs en criminaliteit tot het gebruik en beleid ervan. Voor de studenten was dit super leerzaam omdat de meeste hier niet op de hoogte van zijn. Naast dat de studenten veel leerde op deze dag heeft de gemeente zelf ook een aantal dingen geleerd. Hoe zij zich bijvoorbeeld beter kunnen richten op het voorkomen van gebruik hiervan onder de studenten.

Doel

De gemeente heeft na deze dag niet het gevoel dat de drugsproblemen opgelost zijn in de stad. Wel zijn ze tevreden dat veel studenten nu de gevaarlijke kant achter drugs te weten zijn te komen. Met deze bewustwording hopen ze ook dat minder studenten er in de toekomst gebruik van maken.

Gerelateerd nieuws

De sloop van de lelijkste flat in Leiden is een maand uitgesteld

Lees dit bericht

Maar liefst 26 nieuwe coronagevallen in Leiden

Lees dit bericht