Gemeente Leiden gaat zich nog meer inzetten voor het welzijn van studenten

 07/04/2022

Leiden wordt gezien als een echte studentenstad. Er wonen duizenden studenten in en rondom de stad die in één van de belangrijkste periodes van hun leven zitten. Daarom vindt gemeente Leiden het enorm belangrijk dat deze studenten genoeg kansen krijgen en daardoor goed ontwikkelen. Na deze aanleiding heeft de gemeente dinsdagavond 5 april samen met vijf andere partijen de verklaring Studentenwelzijn getekend.

Beter welzijn voor studenten | Kamerverhuur Leiden

In eerste instantie willen deze vijf partijen zich inzetten voor het oplossen van de problemen die er momenteel spelen bij de studenten in Leiden. Vervolgens als dit is gelukt gaan ze zich focussen op de preventie zodat de problemen niet vaker voorkomen. Er wordt vanaf 5 april hard gewerkt tot aan de zomer voor een eerste versie van een actieplan waarna het plan in werking komt.

Het plan

Het plan om de studentenwelzijn te bevorderen in Leiden bestaat uit vier verschillende thema’s. Dit zijn: sociale veiligheid, gezonde leefstijl, aanpakken van stressoren en bewustzijn. Door het plan in vier thema’s op te delen hoopt Leiden het probleem sneller aan te pakken. Daarna is het nu voor de studenten ook overzichtelijker waar er allemaal aan gewerkt wordt.

Ben jij een student en ben je nog opzoek naar een studentenkamer in Leiden? Kijk dan snel op: https://kamerverhuur-leiden.nl/ en wie weet zit er iets voor jou tussen!

Gerelateerd nieuws

Voor mbo’ers geen introweek in Leiden

Lees dit bericht

Vijf tips om toch lekker te kunnen smullen tijdens de kerstavonden

Lees dit bericht