Voor mbo’ers geen introweek in Leiden

 22/08/2022

In veel verschillende steden worden mbo’ers nog niet toegelaten tijdens de introductieweken. Ook in Leiden mogen deze studenten niet mee doen met de zogenaamde EL CID weken. Utrecht en Leeuwarden zijn de enige steden in Nederland waar deze studenten wel mee doen aan de introductieweken en hier moet verandering in komen vinden veel mbo-instellingen.

Geen EL CID voor mbo'ers | Kamerverhuur Leiden

Introductieweken zijn vaak bedoeld om studenten kennis te laten maken met de stad. Iedere stad heeft daarin ook zijn eigen programma en regels. Op deze manier leren ze meer over hun stad, opleiding en de medestudenten. Een ideale start voor het eerste schooljaar van je nieuwe opleiding.

Leuke activiteiten

De introductieweken zitten vaak overvol met leuke programma’s. Sportactiviteiten, borrels, optredens van artiesten, feestjes en nog vele andere dingen komen vaak voor in deze programma’s. Deze activiteiten gelden helaas alleen niet voor mbo-studenten en daar moet verandering in komen vinden veel mbo’ers en mbo-instellingen.

Utrecht en Leeuwarden

Voor het eerst mogen deze mbo’ers dit jaar in Utrecht en Leeuwarden mee doen aan de introductieweken. Deze studenten moeten namelijk ook kennis kunnen maken met de stad en zijn medestudenten. Verschillende mbo-instellingen geven aan dat ze hopen dat er volgend jaar nog veel meer steden zullen volgen.

Gerelateerd nieuws

Studenten Universiteit Leiden pleiten voor het verbreken van banden met fossiele industrie

Lees dit bericht

Politieke partij studenten voor Leiden eist energietoeslag voor studenten

Lees dit bericht