Geen deelscooters in Leiden, hoe komt dit?

 21/10/2021

Het is je vast al wel eens opgevallen dat er in verschillende steden deelscooters staan. Deze scooters kunnen jou voor een bepaald tarief van a naar b verplaatsen. Naast de grote steden zijn ze vaak ook in kleinere steden te vinden, kijk bijvoorbeeld naar Loon op Zand. Maar waarom zijn deze deelscooters er niet in Leiden?

De meeste studenten zullen al wel eens een deelscooter hebben gebruikt. Het is namelijk super makelijk om na je bus even snel een deelscooter te pakken zodat je niet hoeft te wachten. Bedrijven zoals Go Sharing en Felyx bieden zijn scooters al in vele steden aan maar nog niet in Leiden. Dit komt grotendeels omdat de gemeente dit tegenhoudt.

De gemeente vindt het delen van vervoersmiddelen een goed idee. Dit is schoner en duurzamer en vanwege die redenen zijn er wel deelauto’s te vinden in de stad. Deelscooters daarentegen vinden ze geen goed plan. Deze kan je neerzetten waar je wil waardoor er minder ruimte is voor fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer. Genoeg ruimte voor deze drie groepen stellen ze dan ook op plaats één.

In de toekomst

Natuurlijk betekent dit niet dan er nooit deelscooters zullen komen in Leiden. De gemeente is druk met het onderzoeken van het hoe, wat en waar. Tot nu vindt de gemeente niet dat de deelscooters de functie van fiets en OV moeten vervangen en voor overlast moeten zorgen in de stad. Dus tot die tijd moeten mensen in Leiden het doen met de fiets of OV.

Gerelateerd nieuws

De Leidse Rembrandtdagen waren weer een groot succes

Lees dit bericht

De AVG: hoe zit dat precies?

Lees dit bericht