Epicentrum Leiden verspreidt #snorona door Nederland

 09/04/2020

Een bijzondere term die door drie Leidse studenten in het leven is geroepen: #snorona. Wat begon als ludieke actie, groeide uit tot een trend onder studenten. Gedurende de coronamaatregelen laat menig student zijn snor staan. Inmiddels zijn hele studentenhuizen ‘besmet’ met #snorona. Via onder meer Instagram verspreidt de trend zich razendsnel. Dat schrijft het Leidse blad Sleutelstad.

Christaan van der Wagt, één van de initiatiefnemers, ziet hoe #snorona door Nederland raast: “Het begon toen we in quarantaine gingen. We hadden bedacht dat we toch nergens heen hoefden en het leek ons leuk om te zien hoeveel mensen eraan mee zouden doen.”

Instagram

Het Instagramaccount ‘snoronamovement’ en #snorona werden opgericht en de boodschap werd via studentenverenigingen verspreid. Van der Wagt denkt dat er zo’n honderd deelnemers zijn, maar waarschijnlijk zijn dat er veel meer. “Als ik nu door de supermarkt loop zie ik ineens allemaal mensen met snor. Dat was voorheen niet, snorren zijn op dit moment niet echt ‘in’.” Ook Intensive Care-medewerkers tonen hun snor op Instagram, via het account ‘ic_snorona’.

Rode Kruis

Het Rode Kruis is als goed doel gekoppeld aan de actie. “Dat plaatsen we bij al onze posts en instastories. Studenten doneren over het algemeen niet heel veel, maar alle beetjes helpen”, aldus Van der Wagt.

Gerelateerd nieuws

Marcel van Hooijdonk Real Estate komt met kamerverhuur Utrecht website

Lees dit bericht

Petitie voor alarmsleutelhanger vrouwelijke studenten

Lees dit bericht