De vuurwerkmaatregelen in Leiden

 07/12/2022

Veel Leidenaren denken zeer verschillend over het gebruik van vuurwerk. Voor de een kan het niet hard en kleurrijk genoeg zijn en voor de ander moet het zo snel mogelijk afgeschaft worden. Momenteel heerst er veel onduidelijkheid rondom de regels over vuurwerk, doordat iedere gemeente iets anders doet. Hier lees je alle maatregelen die in Leiden gelden aankomend jaar.

De vuurwerkmaatregelen in Leiden | Kamerverhuur Leiden

Wanneer mag er vuurwerk worden afgestoken in Leiden?

Uiteraard mag er momenteel nog geen vuurwerk afgestoken worden in Leiden. De algemene regel in Nederland hiervoor is vanaf 31 december 18.00 tot en met 1 januari 2.00. Deze geldt ook nog in Leiden en daarom vraagt de gemeente dat jij bij overlast een formulier invult of even belt. Op deze manier kunnen de klachten zeer eenvoudig worden verholpen.

Mag ik in heel Leiden vuurwerk afsteken?

Momenteel geldt er in twaalf gemeenten in Nederland een algeheel vuurwerkverbod. In deze gemeentes mogen de inwoners niet zelf vuurwerk afsteken. Leiden valt hier niet onder, maar in Leiden mag je ook niet in heel de stad vuurwerk afsteken. In Leiden zijn er namelijk verschillende vuurwerk vrije zones, hier mag geen vuurwerk afgestoken worden. Deze zones liggen vaak in de buurt van een station, park, begraafplaats of het centrum.

Gerelateerd nieuws

Gemeente Leiden keert 173.000 euro energietoeslag teveel uit aan zijn inwoners

Lees dit bericht

De sloop van de lelijkste flat in Leiden is een maand uitgesteld

Lees dit bericht