De AVG: hoe zit dat precies?

 12/11/2019

Wanneer je kiest om te huren bij Kamerverhuur Leiden of een andere organisatie die is aangesloten bij Marcel van Hooijdonk, zullen we je vragen om enkele persoonsgegevens zodat we zeker zijn dat we elkaar kunnen vertrouwen. Uiteraard gaan we goed om met de gegevens die jij ons deelt. Maar hoe werkt dat precies? En wat voor rol speelt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)?

De AVG zorgt ervoor dat wij rechtmatig omgaan met jouw persoonsgegevens. Het lijkt een vanzelfsprekendheid, maar niet iedereen gaat even netjes om met de gegevens die ze van jou hebben gekregen. Dankzij deze wet zijn bedrijven en particulieren strafbaar als zij zich niet houden aan de regels. De persoonsgegevens die door jou zijn versterkt, mogen uitsluitend gebruikt worden voor doeleinden die gerelateerd zijn aan de werkzaamheden van het bedrijf. Een hele mond vol, maar concreet wil dit zeggen dat – in het geval van Kamerverhuur Leiden – wij jouw gegevens puur gebruiken om vast te stellen wie je bent. Wij willen natuurlijk graag weten wie onze huurders zijn.

Wat doen wij met jouw gegevens?

Wanneer je huurder wordt bij Marcel van Hooijdonk, willen we weten wie je bent. We vragen je daarom een kopie te studeren van een geldig legitimatiebewijs, zodat we kunnen vaststellen dat jij ook echt bent wie jij zegt te zijn. Zo voorkomen we fraude en weten we wie we moeten aanspreken als dit nodig blijkt te zijn. En verder? Verder helemaal niets. Jouw persoonsgegevens blijven bewaard op een veilige plek en komen niet in handen van andere partijen. We zijn graag transparant, wel zo eerlijk.

Zijn mijn gegevens veilig?

Ja! Jouw gegevens waren sowieso al veilig bij Kamerverhuur Leiden. De AVG zorgt ervoor dat er nog een extra stok achter de deur zit, waardoor je helemaal zeker bent. Huren met een wederzijds veilig gevoel, wel zo lekker.

Gerelateerd nieuws

MBO-studenten ook welkom bij EL CID

Lees dit bericht

Voor mbo’ers geen introweek in Leiden

Lees dit bericht